Friday, 21 September 2012

Winter in Switzerland

Where: Geneva & Zurich, Switzerland
When: January 2009
How: Paris-Geneva-Zurich
Rating: 10/10

My one & only companion: Travel Book!
I love Switzerland very much. Walaupun living cost kat sana sangat mahal, tapi negara dia cantik. Penduduk kat sana pun baik-baik. Masa ni memang sejuk gila. Even fountain pun boleh beku jadi ais! 

Saya naik bas dari Paris sampai Geneva. Sebenarnya, kalau nak jalan2 kat Europe ni better naik train je, convenience sikit. Tapi, memandangkan saya ni binbou ryokou (read: travel cara miskin), terpaksalah naik bas je. Saya amik all-pass dari Eurolines. So nak travel mana2 pun free je bila ada pass ni. This is their website. Harga pun murah la dari Eurorail. http://www.eurolines.com/en/

Kat Geneva, jalan2 kejap pastu meneruskan perjalanan pula ke Zurich. Actually, boleh nampak Swiss Alps kat Zurich tapi masa ni cuaca tak elok sangat. Asyik berkabus je. Malas nak cerita panjang2, just enjoy the pics :)





Arriving Zurich :)


the frozen fountain!

1 comment:

  1. The Blog you are running is just awesome. The stuff and theme of the blog is so impressive. The actual match, like your blog, is found on very rare places. This blog is so clear and simple, there is no useless content you have added just to show a fake knowledge about the topic. I am new to blogging and picking lot from your blog. Here is my blog if you want to take a look and do suggest me if any problem or something missing.
    Thanks a lot!!!

    ReplyDelete